یکشنبه 3 دی 1396
بازدید:
2024
بعد از گذشت حدود ٢٠ سال که از تدوین اساسنامه انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران می گذرد؛تصمیم گیری جهت اصلاح و بروز رسانی اساسنامه می تواند با مشارکت اعضای انجمن به رشد کیفی و کمی این تشکل کمک کند و مسیر اتخاذ تصمیات بنیادین ، کار ساز و تاثیر گذار توسط ارکان انجمن را فراهم سازد.
به گزارش هنرآنلاین؛ روح اله شمسی زاده دبیر انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران درباره ضرورت اصلاح اساسنامه انجمن عنوان کرد: انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران یکی از انجمنهای فعال و مهم در حوزه تجسمی به شمار میرود که به دلیل برخی محدودیتهایی که در اساسنامه آن وجود دارد هیات مدیرههای آن در دورههای مدیریتی مختلف همواره با محدویتهایی برای اجرایی کردن برنامههایشان روبرو بودهاند که بخشی از رفع این مشکلات منوط به تشکیل مجمع فوقالعاده و تصمیمگیری با حضور اکثریت اعضا است. که البته این مهم در طول این سالیان اتفاق نیفتاده است .
او افزود: برای مثال در اساسنامه انجمن تعیین میزان پرداخت حق عضویت سالانه اعضاء باید در مجامع فوقالعاده تعیین شود واین رقم بنا به مستندات در طول سالیان گذشته و هم اکنون مبلغ ٢٠هزار تومان است، که با توجه به غیر انتفاعی بودن انجمن و تامین هزینههای جاری انجمن توسط اعضاء، حتما باید مورد بازنگری قرار گیرد .
عضو هیات مدیره انجمن ادامه داد: مواردی همچون نحوه تغییر آدرس یا شرایط پذیرش اعضا و همچنین موارد متعدد دیگر که توسط کارشناسان ، مشاورین حقوقی و اساتید ، اعضای فعال وهیات مدیره های دوره های متوالی تدوین شده و به اطلاع اعضاخواهد رسید. متاسفانه انجمن همواره در برگزاری مجامع خود با مشکل به حد نصاب نرسیدن اعضا مواجه بوده است که امیدواریم با مشارکت اعضا و اتخاذ تصمیمات لازم در مجمع فوق العاده بتوانیم راهکارهای لازم برای مشارکت وحضور فعال اعضا را در دورههای آتی فراهم سازیم.
او افزود: با برگزاری مجمع فوقالعاده میتوانیم مشکلاتی که در انجمن با آن مواجه هستیم را با تمام اعضای انجمن مطرح کنیم. مدتهاست که تصحیح و تکمیل اساسنامه در دستورکار هیأت مدیره دوره دهم انجمن قرار گرفته است و بر همین اساس جلسات متعددی با حضور اساتید و صاحبنظران برگزار شده و نظرات برای اصلاح اساسنامه در نظر گرفته شده است.
به گفته دبیر هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران؛ انجمن قصد دارد در دی ماه سال جاری ( نوبت اول ، ٥ دی ماه ، خانه هنرمندان ایران ، سالن استاد شهناز ) مجمع فوقالعاده را برگزار کند، آگهی مجمع در مطبوعات چاپ و اطلاعرسانی لازم به اعضاء صورت گرفته است. امید است بتوانیم با برگزاری مجمع فوقالعاده برای اولین بار در تاریخ انجمن، زمینه رشد و تعالی و گسترش مجسمهسازی ایران در حوزههای ملی و بین المللی را فراهم سازیم. قطعا حضور و احساس مسولیت تک تک اعضا در به ثمر رسیدن این مهم نقشی تاثیر گذار خواهد داشت .
عباس مجیدی: با تغییر اساسنامه انجمن مجسمه سازان ایران چشم انداز بهتری برای مجسمه سازی ایران ترسیم می شود
عباس مجیدی مدیرمسئول انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران درباره ضرورت تغییر اساسنامه انجمن مجسمه سازان گفت: ۲۰ سال از تهیه و تدوین اساسنامه انجمن مجسمهسازان ایران میگذرد و با توجه به تغییر مناسبات اجتماعی٬ مناسبات مجسمهسازان و تغییر نگرش در مجسمه سازی ایران ضرورت این وجود دارد که اساسنامه انجمن تغییر کند.
او افزود: البته در کنار این موارد همواره هیات مدیره انجمن در دورههای مختلف در جریان کارهای اجرایی به دلیل لحاظ نشدن برخی موارد در اساسنامه دچار مشکل می شدند و نمیتوانستند که آن گونه که باید عملکرد خوبی داشته باشند و براساس ضرورتی که از سوی هیات مدیره انجمن احساس شد؛ چند ماهی میشود که کمیتهای متشکل از اعضای هیات مدیره٬ تعدادی از مجسمه سازان پیشکسوت٬ مجسمه سازانی که در تدوین اساسنامه انجمن نقش داشتند٬ تشکیل شد و در کنار آن از چند وکیل خبره برای تغییر اساسنامه مشاوره گرفته شد تا تغییرات لازم را در اساسنامه را به وجود آوریم.
به گفته مدیر مسول انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران؛ تغییراتی که در اساسنامه ایجاد شده کمک میکند تا انجمن مجسمهسازان ایران همسو با تحولات روز مسیر درستی را پیش گیرد و در کنار تغییرات چند مفاد جدید نیز به اساسنامه اضافه شده است که برخی از این مفاد جدید شامل نحوه عضوگیری انجمن٬ اعضای وابسته و پیوسته و افتخاری انجمن و حق عضویت اعضا است.
مجیدی ادامه داد: با تغییر اساسنامه انجمن ما میتوانیم رفتار درون و بیرون سازمانی بهتری داشته باشیم و دستاورد این تغییرات مشمول حال جامعه مجسمهسازی ایران میشود. از این رو ضرورت این موضوع احساس میشود که تک تک اعضا با شرکت در نخستین جلسه فوقالعاده انجمن که دی ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود٬ کمک کنند تا بتوانیم با روح جمعی چشمانداز خوبی برای آینده مجسمهسازی ایران ترسیم کنیم و سرنوشت خوبی برای آینده مجسمه سازی ایران رقم بخورد.
فرزین هدایتزاده بازرس پیشین انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران هم گفت:تاسیس انجمن هنرمندان مجسمه ساز یک ضرورت بود تا مصالح و منافع اجتماعی ما در تجمیع استعدادهای اعضاء تامین و تبلور پیدا کند. حال که ۲۰ سال از تاسیس این انجمن میگذرد٬ ضرورت بازنگری در اساسنامه این انجمن احساس میشود تا در سایه نظم سازمانی به یک تشکل قدرتمند برسیم و بتوانیم بهتر فعالیت کنیم.
او افزود: در اینجا اگر پس از سالها بخواهیم اساسنامه فعلی انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران که قانون اولیه شکل گیری انجمن است؛ نگاهی دوباره بیندازیم٬ باید گفت که این اساسنامه در ذات خود مترقی بوده و دموکراتیک و عادلانه نگاشته شده است. تغییراتی که در اساسنامهء جدید صورت گرفته به نظرمن شاکلهء کلی را از ریخت نینداخته بلکه آن موارد و دستورات قبلی را تبیین نموده است و من با ترکیب - تبیین اساسنامه - بیشتر موافقم تا با تصحیح آن.
این مجسمه ساز افزود: امروز اگر پس از سالها افت و خیزهای انجمن را مورد آسیب شناسی قراردهیم٬ به مهمترین ضایعهای که برخورد میکنیم نه در ذات قوانین کلی است؛ بلکه در نحوه مشارکت و کیفیت حضور اعضاء به عنوان عالیترین رکن اقتدار انجمن است که مدیریت انجمن را با تهدید مواجه میکند و گاهی حتی موجودیت انجمن را نیز به خطر میاندازد .
هدایتزاده ادامه داد: اساسنامه انجمن به صورت کاملا دموکراتیک، بیشترین و نافذترین قدرت را به اعضاء - تحت عنوان مجمع عمومی تفویض کرده است که حیات و ممات انجمن را از طریق حضور و رای حداکثری خود رقم میزنند. مشکل درست از همین جا شروع میشود با این که قانون بسیار مترقی است اما پیشبینی زمانی را که انجمن در اثر تساهل در عضو گیری و عدم تعلیق اعضاء خاطی - از کثرت اعضای خاموش و بیتاثیر، متورم شده و در نتیجه به صورت مکرر و نگران کننده مجمع عمومی به زحمت و در فراخوانهای چندم٬ برای حفظ حیات حداقلی خود تشکیل مجامع عمومی رسمیت مییابد را نکرده است .
او افزود: این مهمترین ضایعهای است که با آن مواجهایم. مجامع عمومی در دورههای دوم و سوم از طریق تعداد بسیار کم اعضایی کم و بیش همیشگی که به زنده ماندن انجمن علاقه نشان میدهند تشکیل میشود. مشارکت حداقلی اعضاء با در دست داشتن دو رای دیگر از موکل خود نتیجه اغلب انتخابهای هیات مدیره و باقی تصمیمات را رقم میزند و ناگفته پیداست که چنین تصمیماتی به طور کلی نمیتواند بری از خطا باشد .
این مجسمهساز ادامه داد: همانطور که در پیش نویس اساسنامه جدید که در واقع جزییات بیشتری را روشن کرده عنوان شده٬ اصول کلی اساسنامه در حد نصاب رسیدن تعداد اعضا برای تشکیل مجامع عمومی را نمیتوان زیر پا گذاشت. وقتی که انجمن ۵۰۰ عضو دارد و تنها ۵۰ نفر از آنها در مجامع عمومی شرکت میکنند یعنی ما در عضو گیری خیلی ساده رفتار کردهایم و هر فرد علاقمندی را یک شبه به عضویت انجمن درآوردهایم و کارت عضویت انجمن را رایگان سینه شان الصاق کردهایم . بدین منوال انجمن به طور حتم شکست خواهد خورد و اعضای راستینش هیچگاه طعم به دست گرفتن سکان مقدرات خویش را نخواهند چشید .
او ادامه داد: بلکه از طریق ایجاد حد ومرزهای روشن برای عضوگیری و طی مراتب اعضاء جدید و با انگیزه در به دست آوردن جایگاه عضو پیوسته از جایگاه پایینتری با عنوان عضو پیوسته نظامی شکل خواهد گرفت که اعضاء بلافاصله پس از ورود به انجمن امتیاز حق رای نداشته باشند و مشارکت و کیفیت حضور و بروزشان در مسئولیتهای جاری انجمن ضمن داشتن کرسی حق رایشان شود و کسب و حفظ این جایگاه برای علاقمندان کار گروهی تحت عنوان انجمن معنی دار شده و به دست آوردن حق رای و کسب امتیاز عضو وابسته اعتبار و وزن و شخصییت بیشتری یابد.